torstai 27. tammikuuta 2011

Juustoinen tonnikalapastavuoka

Mieheni oli bongannut hyvältä kuulostavan reseptin mainiosta kotikokki.net-sivustolta jälleen kerran. Tänään tein tätä lounaaksi, ja mamma mia: Aivan älyttömän hyvää, nam-nam! Erittäin nopea  ja helppo tehdä (kuten arkiruoan kuuluukin), tätä tulen tekemään jatkossakin. Makuraatimme arvioi vuoan näin : 1½v. ahmi lautasen  tyytyväisenä aivan tyjäksi ja vähän lisääkin annoin, 4v. kummasteli aurinkokuivattuja tomaatteja ("äiti, en tykkää näistä rusinoista" ..:)), muuten upposi hyvin,  5v. tykästyi paprikoita lukuun ottamatta (hän muutenkin inhoaa lämmintä paprikaa) ja minä ihastuin ikihyviksi tähän vuokaan. Sitten reseptiin. Muunsin  omia tarpeita paremmin vastaavaksi ainesosien määriä, suluissa alkuperäisen reseptin määrä.


JUUSTOINEN TONNIKALAPASTAVUOKA

1 paprika (punainen)
n.5-6kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1-2tl öljyä
2prk tonnikalaa (alkuperäisessä ohjeessa 3prk mutta minusta hieman liioiteltu)
400g tummaa torino-makaronia (alk.peräisesseä ohjeessa 250g, minusta tämä hieman pienehkö mitoitus)
1prk valion 3 juuston ruokakermaa (tavallinenkin ruokakerma käy)
1prk tomaattipyrettä
½prk crème bonjour cuisine valkosipuli-yrtti ruoanlaittofraichea
1 kalaliemikuutio+ vielä toinen halutessasi makaronien keitinveteen
(mausteita maun mukaan, itse en laittanut mitään)
n. 80-90g juustoraastetta (alk.per.n.60g juustoraastetta)


1.Silppua paprika ja aurinkokuivatut tomaatit.

2.Pehmennä paprikasilppua öljytilkassa paistinpannulla.

3. Keitä pasta (puoli)kypsäksi. Voit maustaa keitinveden halutessasi kalaliemikuutiolla, minä tein niin.

4. Valuta makaroineista vesi ja laita kattilaan sen jälkeen 3 juuston ruokakerma, tomaattipyre, ruoanlaittofraiche ja murennettu kalaliemikuutio. Sekoittele, jotta liemikuutio liukenee ruokaan.

5. Lisää valutetut tonnikalat (kannattaa hienontaa ensin vähän haarukalla), paprikasilppu ja aurinkokuivatut tomaatit joukkoon ja sekoita. Lisää halutessasi mausteita.

6. Voitele uunivuoka (en voidellut) ja kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraastetta pinnalle. Anna mehevöityä 175 asteisessa uunissa noim puoli tuntit eli sen verran, että juusto saa väriä pintaan.

(7. Tarjoile salaatin kanssa)



4 kommenttia:

  1. Siis KIITOSKIITOSKIITOS näistä ruokaohjeista, eikun lisää vaan moisia! Tästedes mä tiedän, mistä katson 'mitä tänään syötäisiin' :) Mä en mitenkään erityisemmin rakasta ruuanlaittoa ja tuntuu, että viikosta toiseen pyörittelee niitä samoja ruokia, joten nämä tulee meillä enemmän kuin tarpeeseen.

    VastaaPoista
  2. Minäkin tulin kurkkaamaan ohjeita, että mitä huomenna voisi syödä. Kiitos Minna, sä et jätä koskaan pulaan <3. Ihanaa huomista perjantaita jo toivottelen.

    VastaaPoista
  3. Terhi :)-kiva, jos ohjeista iloa! Koetan keräillä tänne semmoisia helppojaja nopeita arkiruokia sekä muksuille maistuvia, vaikka lapsillahan on tunnetusti tarkka ja omanlainen makuaisti ;).

    Johanna :)- kiva, jos löytyisi uutta kokeiltavaa! Ja nämä nyt semmoisia perussafkoja, joihin jälleen kerran helppo varioida mausteilla tai vaihtaa kermoja kevyemmiksi.

    Kiitos kamut!

    t.M

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia, just tällaista kaipailin tänään. Blogisi vaikuttaa muutenkin kiinnostavalta, palailen :)

    VastaaPoista

Viestisi on blogini suola&sokeri! Kiitos :)! I appreciate your message :)! Thank you! t.M